شرکت ارج در سال ۱۳۱۶ با په عرصهی وجود گذاشت، زمانی که حتی بزرگانی مانند سامسونگ نیز در جهان حضور نداشتند. اما در سالهای اخیر با مدیریت نادرست و قدیمی شدن دستگاهها، عملا این کارخانه تعطیل شده بود.
البته در سالهای گذشته تصمیم فروش این کارخانه گرفته شده بود و حتی بخشی از آن به عنوان پارکینگ در اختیار ایران خودرو بود.
بحران نقدیندگی و مشکلات عدیده مالی و مدیریتی به حدی رسید که مدیران این کارخانه تصمیم به تعطیلی آن گرفته و ماشین آلات این کارخانه را به فروش گذاشتهاند و این مسئله در حالی اتفاق میافتد که زمانی شرکت ارج لوازم خانگی تولید و برندسازی میکرد که بسیاری از شرکت های پیشرفته امروزی حتی در آن زمان تاسیس هم نشده بودند.
شایان ذکر است پیش تر جمعی از کارگران شرکت ارج با امضای طوماری خطاب به مقامات دولتی از جمله وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی نسبت به تعطیلی قریب الوقوع این کارخانه قدیمی و بیکاری کارگران آن هشدار داده و خواستار رسیدگی به این وضعیت نابسامان شده بودند.
در وبسایت این کارخانه در مورد تاریخچهی آن آمده:
کارخانه ارج در سال ۱۳۱۶ در یک کارگاه کوچک واقع در خیابان سی متری تهران به اتفاق ۸ کارگر ساده با هدایت مهندس خلیل ارجمند، استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران، به صنایع غیر دولتی ایران پیوست و با امید و کوشش کارگران و مؤسس آن، گام در راه توسعه صنعت و تولید کشور گذاشت. در کارگاه اولیه کارهای آهنگری، ریخته گری و جوشکاری انجام میشد و به همین دلیل نیز نام ارج از سه حرف اول سه رشته، شکل گرفت. در سال ۱۳۲۱ با پیشرفت کار، تأسیسات ارج به محل جدید با وسعت بیشتر ۲۱ هزار متر مربع واقع در خیابان شوش تهران منتقل گشت، در اواخر پائیز سال ۱۳۲۳ مهندس خلیل ارجمند مؤسس ارج در اثر یک حادثه و در جریان آزمایش یک ماشین فنی که در کارخانه طراحی و ساخته شده بود جان خود را از دست داد. شرکت ارج که مرتب در حال گسترش فعالیت خود بود، به زودی محل جدید نیز برایش کوچک مینمود، بنابراین ارج جدید در سال ۱۳۴۸ با کارگاههای متعدد و ماشین های جدید در زمینی به مساحت ۱۰۵ هزار مترمربع واقع در جاده مخصوص کرج با همراهی هزاران مهندس و کارگر مبتکر و ماهر با تکنیکهای مدرن روز شروع به فعالیت نمود. کارخانه ارج از اول فروردین ماه ۱۳۵۲ به صورت شرکت سهامی عام درآمد و قسمتی از سهام آن در مرحله اول به کارکنان و سپس به مردم ارائه شد. پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ با ملی شدن کارخانجات، عمده سهام آن به صنایع ملی ایران واگذار گردید که تا سال ۱۳۷۴ تحت پوشش این سازمان بود و پس از آن در همین سال، بخشی از سهام سازمان صنایع ملی به کارکنان ارج و مردم و عمده سهام آن به بانک ملی ایران واگذار گردید.
کارخانه ارج در سال ۱۳۱۶ در یک کارگاه کوچک واقع در خیابان سی متری تهران به اتفاق ۸ کارگر ساده با هدایت مهندس خلیل ارجمند، استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران، به صنایع غیر دولتی ایران پیوست و با امید و کوشش کارگران و مؤسس آن، گام در راه توسعه صنعت و تولید کشور گذاشت.
در کارگاه اولیه کارهای آهنگری، ریخته گری و جوشکاری انجام میشد و به همین دلیل نیز نام ارج از سه حرف اول سه رشته، شکل گرفت.
در سال ۱۳۲۱ با پیشرفت کار، تأسیسات ارج به محل جدید با وسعت بیشتر ۲۱ هزار متر مربع واقع در خیابان شوش تهران منتقل گشت، در اواخر پائیز سال ۱۳۲۳ مهندس خلیل ارجمند مؤسس ارج در اثر یک حادثه و در جریان آزمایش یک ماشین فنی که در کارخانه طراحی و ساخته شده بود جان خود را از دست داد.
شرکت ارج که مرتب در حال گسترش فعالیت خود بود، به زودی محل جدید نیز برایش کوچک مینمود، بنابراین ارج جدید در سال ۱۳۴۸ با کارگاههای متعدد و ماشین های جدید در زمینی به مساحت ۱۰۵ هزار مترمربع واقع در جاده مخصوص کرج با همراهی هزاران مهندس و کارگر مبتکر و ماهر با تکنیکهای مدرن روز شروع به فعالیت نمود.
کارخانه ارج از اول فروردین ماه ۱۳۵۲ به صورت شرکت سهامی عام درآمد و قسمتی از سهام آن در مرحله اول به کارکنان و سپس به مردم ارائه شد. پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ با ملی شدن کارخانجات، عمده سهام آن به صنایع ملی ایران واگذار گردید که تا سال ۱۳۷۴ تحت پوشش این سازمان بود و پس از آن در همین سال، بخشی از سهام سازمان صنایع ملی به کارکنان ارج و مردم و عمده سهام آن به بانک ملی ایران واگذار گردید.
طراحی و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن